Albirea Dintilor

Albirea dintilor este una dintre cele mai rapide metode pentru infrumusetarea aspectului fizic. In societatea actuala, zambetul este cartea ta de vizita. Daca vrei sa-i adaugi stralucire, te pregatesti pentru ziua nuntii, vrei sa-ti perfectionezi aspectul in cadrul intalnirilor de afaceri, sau pur si simplu iti doresti o dantura mai alba, albirea dintilor este solutia pentru tine.

Albirea dintilor este cea mai rapida si sigura metoda pentru un zambet mai alb, cu costuri reduse si fara durere.

Cauzele Ingalbenirii Dintilor

Pe langa trecerea anilor, zi de zi, dintii nostri intra in contact cu diverse alimente si substante care favorizeaza ingalbenirea lor. Printre acestea se numara:

  • Tutunul
  • Cafeaua
  • Ceaiul
  • Bauturi colorate
  • Diverse alimente
  • Anumite medicamente

→Alt factor pentru ingalbenirea dintilor este igiena dentara precara (un periaj zilnic incorect efectuat) care cauzeaza aparitia tartrului ce se depune pe suprafata dintilor. O procedura corecta si durabila de albire a dintilor afectati de tartru ar trebui sa fie precedata de o sesiune de detartraj.

Tipuri de Albiri Dentare

Albirea dintilor se poate realiza in diferite moduri: fie in cabinet cu ajutorul lampii de albire, fie acasa cu gutiere personalizate.

Albirea dintilor cu lampa de albire in cabinet este o metoda rapida si sigura care se realizeaza in una-doua sedinte a cate 30-40 min. Pacientului ii se aplica un gel de albire special pe suprafata dintilor, iar lumina emisa de lampa de albire ajuta ca tot procesul sa fie unul scurt, dar eficient.

Albirea dintilor cu gutiere pentru acasa este o metoda sigura pe care pacientul o poate aplica la el acasa, noaptea, chiar in timpul somnului. Pacientul vine la clinica pentru a primi un set de gutiere personalizate (realizate pe baza unui mulaj/model de studiu) si gelul de albire. Diferenta fata de albirea dintilor in cabinet cu lampa este durata tratamentului. Pacientul trebuie sa poarte gutierele cu gelul de albire mai multe nopti la rand pentru rezultate vizibile, insa costul unui astfel de tratament este mai redus.