Un zâmbet frumos și sănătos este un deziderat pentru toată lumea.

Pentru a menține o stare de sănătate optimă a danturii, este nevoie de o îngrijire corespunzătoare și de vizite regulate la medicul stomatolog.

Detartrajul dentar reprezintă o procedură esențială în îngrijirea orală și are o importanță majoră în menținerea sănătății gingiilor și a dinților.

Detartrajul este metoda prin care medicul stomatolog îndepărtează tartrul dentar și placa bacteriană depuse în jurul dinților, subgingival sau supragingival.

Această procedură se realizează în cabinetul stomatologic și poate fi efectuată manual, cu ultrasunete sau cu aer comprimat.

Tartrul dentar și placa bacteriană sunt principalele cauze ale afecțiunilor gingivale și dentare, cum ar fi gingivita și boala parodontală. Acestea pot duce la inflamație, sângerare gingivală, retracție gingivală și chiar la pierderea dinților.

Prin îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene, detartrajul ajută la prevenirea acestor afecțiuni și menținerea unei igiene orale corespunzătoare. Detartrajul nu ar trebui să fie o procedură ocazională, ci ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire orală.

Este recomandat să se efectueze detartrajul de două ori pe an, în cadrul consultului de control stomatologic regulat. Aceasta ajută la menținerea sănătății gingiilor și a dinților pe termen lung.

Cum te poate ajuta clinica stomatologică HleihilDent?

La Clinica Stomatologică HleihilDent, oferim servicii de detartraj de înaltă calitate, folosind echipamente moderne și tehnici avansate.

Echipa noastră de medici stomatologi experimentați și igieniști dentari dedicați vă vor ajuta să obțineți o dantură curată, sănătoasă și un zâmbet strălucitor.

În concluzie, este important să acordați atenție igienei orale și să faceți detartrajul regulat pentru a vă menține o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos.

Detartrajul este o procedură esențială în prevenirea afecțiunilor gingivale și dentare și ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire orală.

Nu uitați să ne urmăriți pentru mai mule sfaturi pe pagina noastră de Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *